top of page

VİZE İŞLEMLERİ

Yabancı uyrukluların değişik amaçlarla yapacakları Türkiye seyahatleri öncesinde ülkemizin uyguladığı vize rejimini incelemeleri önem taşımaktadır. 
Turizm ve iş görüşmesi amacıyla yapılacak ziyaretler ile çalışma ve eğitim amacıyla yapılacak ziyaretlerde uygulanan vize rejimi arasında farklılıklar bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin diğer ülke vatandaşlarına uyguladığı vize rejimi karşılıklılık ilkesine göre ülkeden ülkeye de değişmektedir. 
Bazı ülke vatandaşları turistik seyahatlerinde vizeden muaftır; bazı ülke vatandaşlarına ise turistik amaçlı vizeleri elektronik ortamda verilmektedir. Buna karşılık her türlü çalışma ve eğitim vizeleri için başvuru elektronik ortamda yapılabilmekle birlikte başvuru sahiplerinin ilgili dış temsilciliklerimize mutlaka şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Türkiye'ye gelmek için vizeye ihtiyacınız varsa; ihtiyaç duyduğunuz vize işlemleri için aradığınız hızlı ve profesyonel destek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Çalışma Vizesi

Çalışma vizesi başvuruları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından olumlu veya olumsuz sonuçlandırılır. Çalışma İzinleri aynı zamanda ikamet izni yerine geçmektedir. Bu sebeple, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışma izni onaylanan yabancıdan, dış temsilciliklerimizce Giriş Vizesi Harcı, Çalışma İzin Belgesi Harcı ve İkamet Harcı tahsil edilir. Çalışma İzin Kartı ülkemizde ikamet izni yerine geçtiği için dış temsilciliklerimiz tarafından verilen “Çalışma Meşruhatlı Vize” ülkemize giriş amaçlı olup, en fazla 90 gün süreyle verilmektedir.

a) Çalışma Amaçlı/Özel Çalışma Amaçlı 
b) Atanan Öğretmenler/Öğretim Görevlileri 
c) Atanan Sporcular 
d) Atanan Sanatçılar 

e) Atanan Serbest Bölge Çalışanları 
f) Atanan Basın Mensupları 
g) Montaj ve Onarım Amaçlı 

h) Bebek/Hasta Bakıcıları

Eğitim Vizesi

Türkiye'de ilköğretim, lise, lisans, doktora seviyesinde öğrenim görmek isteyen yabancılar, Türkiye Türkçesi öğrenmek üzere ülkemize gelmek isteyen yabancılar, geçerli ve usulüne uygun pasaportlarına dış temsilciliklerimizden alacakları "öğrenim" meşruhatlı giriş vizesi ile Türkiye'ye giriş yapmak zorundadırlar.

a) Staj Vizesi 
b) Staj ERASMUS 
c) Staj AISEC 
d) Türkçe Dil Kursu Amaçlı 

e) Kurs Amaçlı 
f) Öğrenim Amaçlı 
g) Lisans/Yüksek Lisans Amaçlı 

h) KKTC Öğrenim Amaçlı

Turistik/İşadamı Vizesi

Turizm amaçlı vize başvurularında davet mektubu ibraz edilmesi gerekmektedir. Davet eden kişinin yada kurumun açık bilgileri ve gerekli belgeleri dış temsilcilik tarafından talep edilmektedir. Ayrıca davet edenin kişinin davet mektubunda, davetlinin iaşe ve ibate sorumluluğu kendine ait olduğunu ve karşılayacağına dair beyan vermesi gerekmektedir. Başvuru sahibinin yeterli veya düzenli imkana sahip olması şartı da aranmaktadır.

a) Turistik ziyaret 
b) Tek Transit 
c) Çift Transit 
d) İş görüşmesi/Ticaret 
e) Konferans/Seminer/Toplantı 

f) Festival/Fuar/Sergi 

g) Sportif Etkinlik 
h) Kültürel Sanatsal Etkinlik 
i) Resmi Ziyaret 
j) KKTC Giriş 

Diğer Vize Çeşitleri

a) Arkeolojik Kazı, Araştırma Amaçlı 
b) Film / Belgesel Çekimi Amaçlı 
c) Tur Operatörü Temsilcisi 
d) Tedavi Amaçlı 

e) Refakat Amaçlı 
f) Aile Birleşimi Amaçlı 
g) Taşımacılık Vizesi 

h) Resmi Görev Vizesi

bottom of page